Grönovation brons

Greenovation – Towards new concepts for user-driven innovation in the green sector.

English

 

Team SSAB på Tolefors Gård

Per Jansson (SSAB), Axel Lagerfeld (Tolefors Gård) och Johan Mattsson (SSAB) – alla parter i projektet Grönovation – diskuterar hur nya stålkonstruktoner kan minska markpackning.

Trösktömning

Enda sättet att möta framtidens ökade behov av mat, samtidigt som vi värnar miljön, är innovation. Frågan är bara hur.

Thomas C. Björklund

Thomas C. Björklund (SLU Holding, Alnarp) har ett gediget nätverk inom den gröna näringen – inte minst inom horticulture (storskalig trädgårdsnäring). Han har studerat investeringskalkylering med avsende på hur lantbrukare tänker kring detta.

Claas trösksimulator

Företaget Claas har utvecklat en simulator för sina avancerade tröskor. Det är ett exempel på innovationer i den gröna näringen.

Anders Andersson

Anders Andersson på JohSjö AB har uppfunnit ett sätt att kyla mjölken direkt efter mjölkning så att hållbarheten på mjölken ökar. Företaget har också konstruerat en ny typ av biogasreaktor – och här på bilden visas den etanoltank som gjordes i samarbete med projektet Grönovation.

Team Grisvågen

Jan Ottosson (Prodelox) och Per Eke Göransson (Svenska Mätanalys), här framför en avancerad 3D-skrivare, diskuterar en prototyp till den nya typen av grisvåg som Göransson kommit på.

Helen Oscarsson

Helen Oscarsson (Vreta Kluster) tänker stort. Basen är Östergötland men blicken är riktad mot hela Skandinavien ut vidare ut mot världen. Fotot är taget på Agritechnica i Hannover.

Christer Andersson

Christer Andersson på Busniess Sweden har ett koncept för exportutbildning som skulle kunna passa bra för innovativa företag inom den gröna näringen.

Lars Witell

Lars Witell är professor i marknadsföring vid Linköpings universitet och specialiserad på tjänsteinnovation. Den gröna näringen sjuder av just tjänsteinnovationer.

Magnus Börjesson

Magnus Börjesson drev fram AgroÖst som i sin tur varit en drivande kraft för framväxten av Vreta Kluster.

Christer Svensson

Christer Svensson har lång erfarenhet av den yrkesverksamma sidan inom den gröna näringen – och ett brett kontaktnät. Han är ansvarig för Agriculture Innovation Day.

Johan Mattsson

Johan Mattsson (SSAB) brinner för att med stålets hjälp skapa alla möjliga innovationer inom lantbruk och skogsnäring. Det handlar inte bara om stålet i sig, utan också om nya konstruktionskoncept.

Charlotte Norrman

Charlotte Norrman och Per Frankelius skrev bl.a. rapporten Uppfinningars betydelse för Sverige. Båda är nu aktiva inom Grönovation. Norrmans specialitet är entreprenörskap.

 

 

Agriculture Innovation Day – Pressmaterial

Här finns högupplösta foton (klicka på bilderna). De är OK att använda i samband med redaktionellt material kopplat till Agriculture Innovation Day. Vänligen ange "Foto: Grönovation". För fler bilder kontakta per.frankelius@liu.se.